eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Egy kicsikét beköszöntenek az éjszakai mínuszok - előrejelzés

A derült időnek nappal örülhetünk, éjjel viszont jobb felkészülni, akár mínusz öt fok is lehet nemsoká.

Vasárnap a helyenként előforduló éjszakai fagyok után derült, napos, száraz idő várható, csupán északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, mindössze a keleti határ közelében élénkülhet meg az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul.

Hétfőn a hajnali ködfoltok megszűnését követően túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A késő délutáni, esti óráktól érkezhetnek nyugat felől fátyolfelhők. Főleg a Kisalföld térségében megélénkül a keleti, délkeleti szél, Sopron környékén erős lökések is lehetnek. A hajnali minimumok általában -5, +2 fok között alakulnak, de a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb, a némileg szelesebb északnyugati tájakon néhány fokkal enyhébb idő is lehet. Délutánra 10, 15 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőtakaró, keleten több, másutt néhány órás napsütés valószínű. Reggelre foltokban köd képződhet. A Dunántúlon, különösen annak délnyugati és középső részén helyenként előfordulhat eső, zápor, főleg a nap második felében. Kezdetben délkeleti, keleti, majd változó irányú lesz a légmozgás, amely többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalban az ország délnyugati, nyugati felén általában -1, +4 , másutt -5, +1 fok lesz a jellemző. A maximum 9 és 15 fok között várható, a felhősebb nyugati tájakon mérhetjük az alacsonyabb, a naposabb keleti vidékeken a magasabb értékeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×