eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Dining Guide – Jammertal Arcok: László Árpád – a Robinson Étterem marad mindig az édes gyermekem

László Árpád személyében idén nem egy séf, hanem egy igazi „restaurateur", több legendás budapesti étterem atyja nyerte a Dining Guide Életműdíját.

A Dining Guide Életműdíját eddig a hazai vendéglátó szakma olyan nagyöregjei érdemelték ki, mint a Rosenstein Vendéglőt alapító Rosenstein Tibor vagy Bíró Lajos. 2021-ben az éttermi világ egy olyan személyiségének osztották ki az egész életutat elismerő díjat, aki több különleges helyszínen és koncepcióval hívott életre vendéglátóhelyeket a fővárosban. László Árpád Budapest és a várostörténet kiváló ismerője, a Városliget szerelmese, a Városligeti-tó étterme, a Robinson Étterem tulajdonosa több mint harminc éve.

László Árpád a Dining Guide magazin Jammertal Arcok-rovatában adott interjút. Korábban már egy anekdotákkal teli, több részben megjelent nagyinterjú-sorozatban részletesen mesélt a mára kultikusnak számító városi projektjeiről a Nádor-híd renoválásától a Városligeti-tó alatti alagútfúráson át az első Carpigiani fagylaltgépek meghonosításáig Magyarországon.

Az üzletember a beszélgetés során elmesélte, hogy legalább két-három olyan megvalósításra váró, nagy kaliberű feladat áll még előtte, amire szintén nem volt még példa itthon.

„Minden eddig létrehozott étterem, hajó, szálloda, budai villa vagy a Happy Box-hálózat egy-egy fő mű, mert mindet ugyanolyan elszántsággal és maximalizmussal építettem fel.

A Robinson az »édes gyermek«, amit állandóan építgetek.

Csodálatos látni, hogy 32 év alatt milyen változásokon ment át, és még mindig van benne kiaknázatlan lehetőség. Ez egy megunhatatlan, folyamatos álom" – mondja László Árpád, az egykori Spoon hajó és a Váci utcai Fusion, majd Vendetta éttermek megálmodója.

Felidézi a Robinson alapítását a rendszerváltás előtti években, amely az ötödik magánétteremként nyithatott meg 1989-ben, és mesélt arról, hogyan lehetséges több mint három évtizeden át korszerűnek maradni egy folyamatosan változó közegben. Nemrégiben például egy évtizedes álmot megvalósítva hajókázós vacsorák indultak a Városligeti-tavon.

"Én harminc éve vallom, hogy a jó konyha a sikerhez csak ötven százalék, nekünk, éttermeseknek élményt kell nyújtanunk.

A vendég azért tér vissza, mert újra akarja élni, ami neki boldogságot és elégedettséget nyújtott"

– vallja az üzletember.

Az életműdíjas László Árpád még beszél a bulinegyed jövőjéről, a koronavírus-járvány okozta veszteségekről és a további terveiről is.

A nagyinterjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×