eur:
394.41
usd:
370.09
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Harcsa (Silurus glanis) a Tisza-tavi ökocentrum akváriumában Poroszlón 2017. január 2-án. A Magyar Haltani Társaság közönségszavazásán a harcsa nyerte az év hala címet.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Egymás után akadtak a horogra a gigászi halak – videó

Az egyetlen óra leforgása alatt kifogott két harcsa közül az első egy 183, a második egy 172 centiméteres példány volt.

Két darab, közel kétméteres harcsát akasztott kuttyogatás közben két horgász, Tüzes Attila és társa, Skorka Árpád egy óra leforgása alatt a Lőkösházi kavicsbánya-tavon vasárnap – írja a pecaverzum.hu.

Mint azt a horgászok egyike elmondta, a tó sajátossága, hogy nagyon nehéz benne nappal harcsát fogni, mert azok inkább éjszaka aktívak. Tüzes Attila hozzátette, már dél körül a tavon voltak és próbálkoztak, de egy kisebb halat leszámítva nem jártak sikerrel.

Majd lassan beesteledett, és kilenc óra előtt valamivel az első harcsa megérkezett: ez egy 183 centis példány volt, fárasztása 10 percig tartott, azonban nem tudták megörökíteni. A szerencsés fogás után röviddel viszont megjött a második kapás is, amiről a két horgásznak már sikerült videót készítenie. Utóbbi példány a leméréskor 172 centiméteresnek bizonyult.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×