eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pexels

Harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott a meteorológiai szolgálat

Hétfőn elrendelték a hőségriadót, be is köszönt is a forróság, és lassan eltűnnek a felhők is az égről.

Kedden többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Tovább fokozódik a hőség, az északi, északnyugati tájak kivételével nagy területen 27 Celsius-fok, sőt délkeleten 29 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Az országos előrejelzés szerint kedden a hajnali 15-23 fokról délután 31-37 fokig melegszik fel a levegő. Időnként megélénkülhet a délnyugati szél.

Békés és Csongrád-Csanád megyére harmadfokú, Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kedden napközben az ország északnyugati harmadában zivatarok is kialakulhatnak. Emiatt Budapestre, továbbá Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Vas megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán is sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Este a Kisalföldön északnyugatira fordul a szél. A minimum-hőmérséklet 15 és 23, a maximum 32 és 38 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időre van kilátás, legfeljebb egy-egy zápor, esetleg zivatar fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 23, a csúcshőmérséklet 32, 38 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×