eur:
395.27
usd:
366.62
bux:
65108.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Nem adott ki magából mindent a vihar éjjel - figyelmeztetéseket adtak ki

Főként északon és nyugaton, napközben máshol is több helyen valószínű zivatar, elsősorban felhőszakadás, jég és viharos széllökés kíséretében.

Felhőszakadás, tartós eső, heves zivatar, néhol hőség miatt is figyelmeztetések vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki. Ezek között Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a helyeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

A nap folyamán várható sok eső veszélye miatt is adtak ki másodfokú figyelmeztetéseket Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére. Somogy és Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Emellett zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mint kiemelték: eleinte főként északon és nyugaton, napközben máshol is több helyen valószínű zivatar, elsősorban felhőszakadás, kisméretű jég, és viharos széllökés kíséretében.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Nyugat-Dunántúlon területi átlagban 24 óra alatt 25-45 milliméter eső hullhat.

Mindemellett

a Tiszántúlon arra is készülni kell, hogy a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok fölött alakul.

Így Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a hőség veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az országos előrejelzés szerint a maximumhőmérséklet általában 25 és 31 fok között valószínű, de a Délnyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb, míg a Tiszántúl északi felén néhány fokkal melegebb lehet. Késő estére 19-27 fok közé hűl le a levegő.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×