eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az angol Jordan Henderson (b,2) megszerzi csapata negyedik gólját a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Ukrajna-Anglia mérkőzésén Rómában 2021. július 3-án.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters pool/Alessandro Garofalo

Anglia kiütötte Ukrajnát és elődöntős

A társházigazda angol válogatott 4-0-ra legyőzte az ukrán csapatot szombaton a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság utolsó, római negyeddöntőjében.

Az esélyesebb angol válogatott jószerivel az első végigvitt akciójából gólt szerzett. A korai vezetés birtokában bár többet birtokolta a labdát a szigetországi csapat, de nem volt kezdeményező, az ukránok pedig nem találtak fogást az angolok remekül záró védelmén, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A játékrész derekától az angoloknak "félgőzzel" is volt néhány veszélyes akciójuk, az ellenfél csak a szünet előtti utolsó öt percben bátorodott fel valamelyest.

A folytatás két gyors angol góllal kezdődött, amely tulajdonképpen el is döntötte a továbbjutást. A hitehagyott ukránok innentől egyáltalán nem tudták megnehezíteni az angolok dolgát, akik ráadásul egy újabb, immár a harmadik fejes góllal még magabiztosabbá tették az előnyüket. Anglia összességében könnyedén és megérdemelten jutott a hazai elődöntőbe a fáradt csapat benyomását keltő ukránok ellen.

Az angolok a szerdai elődöntőben a dánokat fogadják a Londonban. A másik ágon, kedden ugyancsak a Wembley Stadionban Olaszország-Spanyolország mérkőzést rendeznek.

A mérkőzést percről percre tudósítottuk, ezt - fotókkal - itt olvashatják vissza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×