eur:
389.64
usd:
362.09
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Pexels

Nagyon áprilisi marad az időjárás a hét elején is

A hét közepéig hűvösebb lesz, csapadék és esetleg hajnali fagy is várható.

A hét elején még jellemzően északi áramlás éri el Magyarországot, így szerdáig jellemzően 10-15 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk, és az éjszakák is tartogatnak némi fagyot.

Szerdától melegszik az idő, ugyanakkor a meleg, nedves, labilis levegő a záporoknak, zivataroknak kedvezni fog.

Hétfő hajnalra legyengül a szél, délnyugaton viszont befelhősödik az ég, ott akár kevés csapadék is lehet. Hétfőn a vastag felhőzet kelet felé terjeszkedik, az ország déli felén csak néhány órát süthet a nap, a déli megyékben eső is várható. Északabbra a napos idő mellett gomolyfelhők képződnek, de csapadék arrafelé nem lesz. Szinte mindenhol gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk.

Hajnalban többnyire -4 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, de délnyugaton enyhébb lesz a hajnal.

Fagyra leginkább az Északi-középhegység térségében, északkeleten, a Duna-Tisza közén, illetve elvétve a Kisalföldön van esély.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×