eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Autó szélvédőjére fagyott jégkristályok a Pest megyei Pócsmegyeren 2021. január 18-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Itt a hétvégi időjárás, kemény napok jönnek

Várni kell még a tavaszra, gyakran lesz fagypont alatt a hőmérséklet, és hózápor, jégdara is van az előrejelzésben.

Noha a naptár már azt mutatja, hogy tavasz van, a jövő héttől csillagászati értelemben is, és volt is néhány biztatóan meleg nap, a következő időszak inkább egyfajta visszakanyarodás lesz a télhez.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzésében megnéztük, mi vár még ránk a hét hátralévő részében. Nos, akinek fagyra érzékeny növényei vannak, vigyázzon rájuk, és a frissen kipattant rügyeknek sem használ majd a fagypont alatti éjszakai, hajnali hőmérséklet.

Csütörtök

A Nyugat-Dunántúlon napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, másutt sok lesz a felhő. Nagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén alakulhat ki helyenként jégdara-zápor, hózápor, záporeső, emellett a délkeleti határvidéken gyenge eső, esetleg havas eső, hószállingózás előfordulhat. Az északnyugati, északi szél a nap első felében még többfelé lesz élénk, néhol erős, délutántól azonban a légmozgás fokozatosan veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Péntek

Reggelig a Dunától keletre jobbára borult lesz az ég, majd vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Napközben a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Este a nyugati megyékben ismét vastagodhat a felhőzet. Elszórtan előfordulhat hózápor, zápor. Az északi, északnyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérik. Hajnalban általában -5, +1 fokot mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Délután 5, 9 fok várható.

Szombat

Az ország déli, délkeleti felén összefüggőbb, vastagabb, északon, északnyugaton szakadozott, gomolyosabb felhőzet valószínű, ott általában több órára kisüt a nap. Helyenként kialakulhat hózápor, zápor. Az északkeleti, északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Hajnalban általában -5, +1 fokot mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délutánra 5 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap

Hazánk déli felén is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Északi felén inkább derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző. Főleg a déli megyékben fordulhat elő hószállingózás, havas eső, eső, másutt kisebb a csapadék esélye. Az északkeleti szél sok helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 6 és 10 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×