eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Viharos szél és eső rondít bele a nemzeti ünnepbe

Hidegfront vonul át felettünk, aminek mozgása lelassul, így több napig meghatározója lesz időjárásunknak.

Hétfőn az ország nagy részén felhős idővel indul a nap, ám napközben északnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a gomolyfelhő-képződés mellett pedig a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Néhol kialakulhat zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A Tiszántúlon viszont akár egész nap borult maradhat az idő, és ott - egyre inkább a keleti határvidéken - eső, záporeső továbbra is előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik erős, néhol viharos lökések, majd estére a legtöbb helyen veszít erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között várható, de a tartósabban felhős Tiszántúlon pár fokkal hűvösebb lesz.

Éjjel közepesen, a Dunántúl egyes részein és a keleti megyékben erősen felhős lesz az ég. Előbbi tájakon záporok, utóbbi térségben eső, havas eső is lehet.

Kedden napközben az ország nagy részén napos, gomolyfelhős idő várható szórványos záporokkal, az északkeleti határ közelében viszont felhős lesz az ég és kisebb eső is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik, Sopron és a Zemplén vidékén viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul, de a fagyzugos északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

A hét végéig folytatódik a változékony, gyakran szeles időjárás, keleten több felhővel, másutt hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Záporokra, hózáporokra egyaránt számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×