eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2018. március 14-én.
Nyitókép: Varga György

Hidegfront vet véget a napos kora tavasznak – videó

A szokásosnál pár fokkal hűvösebb lesz, visszatérnek a fagyok is, sok lesz a felhő, néhol jelentős eső esik vasárnap, erős lesz a szél is.

Az Ibériai-félsziget fölé az Atlanti-óceán felől anticiklon nyúlik be, a leszálló légáramlatoknak köszönhetően arrafelé napos, száraz idő a jellemző. Kontinensünk nagy részén ugyanakkor meglehetősen változékony, mozgalmas időjárást okoz egy hatalmas kiterjedésű ciklon. Ennek középpontja a Brit-szigetektől északra található és csak lassan araszol kelet felé. A hozzá tartozó meleg-, illetve hidegfrontok felhőzetéből több helyütt hull csapadék: Észak- és Kelet-Európában hó, a kontinens nyugati, északnyugati vidékein eső, szárazföldünk középső tájain általában eső esik, de a magasabban fekvő részeken helyenként havas eső, havazás is előfordul. A Kárpát-medence fölé átmenetileg alacsonyabb nedvességtartalmú levegő áramlik, vasárnap azonban döntően egy hullámzó frontrendszer alakítja térségünk időjárását.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Többfelé számítani kell esőre, záporra. Nagyobb mennyiségű csapadék a délnyugati megyékben valószínű. Késő délután, este a csapadékzóna már délkelet felé húzódik. Szombaton a déli szelet sokfelé élénk, főleg az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. Vasárnap a szél északnyugatira fordul és sokfelé megerősödik.

A hajnali 0 és +6 fok közötti értékek után a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 14 fok között alakul, a tartósabban csapadékos nyugati, délnyugati tájakon lesz a hűvösebb, a déli, délkeleti határnál az enyhébb idő.

Simon Gergő meteorológus elmondta, hogy a következő két hétben számottevő melegedés nem várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×