eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Havazástól a tavaszi napsütésig, csak kapkodjuk a fejünket

A Kárpát-medence időjárására péntek éjfélig egy brit ciklon meleg-, majd hidegfrontja lesz hatással.

Pénteken hajnalban az északkeleti határvidék környezetében, valamint a magasabban fekvő részeken havas eső, havazás is várható.

Délelőtt északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és a déli országrész kivételével több órára kisüt a nap, majd délután délnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Reggel még többfelé, majd délután már inkább csak a délnyugati megyékben lehet eső, zápor. A nyugati szél az ország északi felében erős lesz, az Északi-középhegység magasabb hegycsúcsain egy-egy viharos lökés is kísérheti.

A hőmérséklet maximuma általában 10 és 15 Celsius-fok között valószínű.

Szombat reggeltől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett több órára kisüthet a nap, majd délután, este főleg az északi, valamint a nyugati tájakon megnövekszik a fátyolfelhőzet. Kezdetben elsősorban hazánk déli felén még sokfelé számítani lehet esőre, napközben már csak szórványosan alakulnak ki záporok. A déli, délnyugati szelet élénk, helyenként erős széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -1, +5, délután 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap van esély a legtöbb csapadékra, a nemzeti ünnep pedig napsütésben telhet hétfőn.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×