eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) fogadja hivatalában Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert 2021. február 25-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Különleges kincseket adtunk vissza Törökországnak - videó

Hat évvel ezelőtt egy csempésznél bukkantak rá a római kori tárgyakra.

Négyszáztizenkét kis-ázsiai eredetű, római kori tárgy került vissza Magyarországról Törökországba - írta a Hürriyet török napilap internetes oldalán.

A Habertürk tekintélyes török hírportál szerint az emlékek között érmék, fém-, fa- és kőeszközök mellett szoborfej és márványfigura is található, amelyekre

a magyar hatóságok 2015-ben egy török állampolgár gépjárművében bukkantak rá.

A római kori tárgyakat jelképesen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szolgáltatta vissza Törökországnak Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter február 25-i hivatalos budapesti látogatása keretében - olvasható a beszámolóban.

A török csempészt időközben Isztambulban öt év börtönre ítélték, de az érintett fellebbezett a büntetés ellen.

A tárgyakat a török kulturális és turisztikai minisztérium az ankarai Anatóliai Civilizációk Múzeumában állítja majd ki.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×