eur:
394.89
usd:
364.03
bux:
65575.79
2024. március 19. kedd Bánk, József
London, 2017. június 27.A Google amerikai informatikai óriáscég logója a londoni iroda bejárata felett 2017. június 27-én. Az Európai Bizottság rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki a Google-ra a versenyszabályok megsértése miatt, miután a cég a Google Shopping kereskedelmi szolgáltatás találatait kiemelt helyen szerepelteti a keresési találatok között, eltereli a fogyasztókat versenytársaitól és potenciálisan megkárosítja a vásárlókat. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Nagy lépést tettek a techóriások a kamuhírek ellen

Köztük a Twitter, a Facebook, a Google, a Microsoft, a TikTok és a Mozilla.

Az Európai Unió önkéntes magatartási kódexéhez csatlakozó internetes platformok újabb lépéseket tettek a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatos, online terjesztett dezinformációk ellen – közölte az Európai Bizottság az internetes szolgáltatók januárjában meghozott intézkedéseinek alakulásáról szóló jelentésében.

Az uniós bizottság közleményében kiemelte,

a magatartási kódexéhez csatlakozó szolgáltatók – köztük a Twitter, a Facebook, a Google, a Microsoft, a TikTok és a Mozilla – fellépése megkérdőjelezhetetlenül hozzájárul a koronavírus-járvány elleni küzdelem sikeréhez.

A jelentés szerint a Google januárban bővítette keresési funkcióját, amely most már naprakész információkat és az engedélyezett vakcinák listáját is megadja a felhasználó tartózkodási helyén a kapcsolódó kereséseknél.

A Facebook a hónapban több mint 13 ezer, illetve Instagram elnevezésű oldalán több mint 9 ezer járvánnyal összefüggő félrevezető tartalmat távolított el az EU-ban.

A TikTok videomegosztó közösségi hálózat január eleje óta az EU-ban közzétett, több mint ötezer videó esetében alkalmazta a Covid-19 vakcina címkét.

A Microsoft a koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatos téves információkat felszámolni hivatott internetes kampányokat támogatott.

A Twitter bejelentette, hogy felületeiről eltávolítja a megtévesztő információkat, illetve megjelöli azokat a bejegyzéseket, amelyek félrevezető híreket tartalmaznak, vagy tartalmazhatnak az oltásokról.

A Mozilla azt biztosította, hogy közvetlenül a böngészőjén keresztül hiteles járványügyi információk és hírek legyenek elérhetőek.

Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és az átláthatóságért felelős alelnöke elmondta: az online platformoknak felelősséget kell vállalniuk azért, hogy megakadályozzák a koronavírus elleni harc sikerét hátráltató káros és veszélyes információk terjedését. A megbízható információk biztosítására azonban elengedhetetlen az online platformok együttműködésének erősítése az illetékes uniós és nemzeti hatóságokkal, a médiával és a civil társadalommal egyaránt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×