eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Jön a sarkvidéki hideg, ami havazást okozott Németországban is

Hétfő estig túlnyomóan borult idő várható.

Vasárnap estig az ország északi felén helyenként gyenge eső előfordulhat, az északkeleti határ közelében ónos eső is lehet. Estétől egyre nagyobb területen valószínű csapadék, kisebb-nagyobb megszakításokkal sokfelé számíthatunk esőre, záporesőre.

Jelentősebben hétfő estétől csökken a csapadékhajlam a nyugati országrészben, addig kiadós mennyiség várható. Vasárnap éjszaka a délkeleti, déli, hétfőn napközben pedig az északnyugatira forduló szelet kísérhetik nagyobb területen erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +9 fok között valószínű, amely nagy területen már a késő esti órákban beáll.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 4 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghidegebb.

A jövő hét közepe táján megérkezik a több Nyugat-Európai országot már elérő hidegbetörés, amely havazást, erős szelet és komoly mínuszokat hoz magával, a hétvégi reggeleken országszerte -10 fok alatti hőmérséklettel.

Az Időkép azt írja, a hóvastagság várható mérete még erősen bizonytalan, nagyban múlik az érkező ciklon útvonalán.

A sarkvidéki eredetű viharfront Németországban az ország középső részén találkozott egy délről érkezett fronttal. A hatóságok napok óta figyelmeztettek a várható nehézségekre, így kevesen keltek útra, és elmaradt a közlekedési káosz, amelytől tartottak. A front helyenként havazást és rendkívüli erejű hófúvásokat, máshol heves jégesőt okozott.

Hollandiában közlekedési fennakadásokat okozott a Darcy nevű hóvihar, az országban életbe léptették a legmagasabb szintű, vörös riasztási fokozatot.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×