eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Alaposan megzavarja az időjárás a medvéket - videó

A Kárpát-medencét kedd estig több front is érinti, de számottevő csapadék egyikből sem valószínű.

Kedden a népi jóslat szerint kiderül, hogy folytatódik-e a tél, vagy lassan kezdetét veszi a tavasz. A medvéknek azonban nem lesz könnyű dolguk - derül ki a meteorológiai szolgálat videójából.

A reggeli, délelőtti órákban jóformán mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd elsősorban a Dunántúlon szakadozni kezd a felhőtakaró, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Ezzel szemben a Dunától keletre jobbára borult marad az ég. Számottevő csapadék nem várható, de a rétegfelhős részeken szitálás előfordulhat. A délután érkező melegfronti felhősávból estig csapadékra nem kell számítani. A délies szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 5 és 8, míg a tartósan borult részeken 5 fok alatt alakul.

Aztán éjjel, illetve szerda reggel jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben átmenetileg vékonyodik, szakadozik a felhőzet, majd délutántól újabb vastag felhőzóna vonul nyugatról kelet felé. Az éjszakai, reggeli órákban az ország északi felén többfelé, délebbre helyenként számítani lehet esőre. Elsősorban az északi, északkeleti megyékben ónos eső, havas eső, hó is előfordulhat. Napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd a délutáni óráktól nyugat felől ismét több helyütt eleredhet az eső. Pára-, ködfoltok is lehetnek. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséket többnyire 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×