eur:
395.38
usd:
372.01
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Az Erzsébet-kilátó a ködbe burkolózott János-hegyen, a Normafa felől fotózva 2015. december 27-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Újabb időjárási fordulatok közelednek

Hétfő estig a Kárpát-medencétől délre vonul el egy sekély ciklon, délen több, északon kevesebb csapadék várható.

A Dunántúl nagy részén és az Északi-középhegységben általában több órára kisüt a nap, délkeleten, keleten viszont felhős marad az idő. Délutánig főként a Tiszántúlon még számítani kell havazásra, a délkeleti határvidéken havas eső, kora délelőttig fagyott, illetve ónos eső is előfordulhat. Békés, Csongrád-Csanád és Hajdú-Bihar megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést gyenge ónos eső miatt.

A délután során már ezeken a tájakon is megszűnik a csapadék. Estétől több helyen köd képződhet. Az ország nagy részén gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között alakul, de a havas, kevésbé felhős, szélvédett részeken -8, -12 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Kedden hajnalban ködfoltok, illetve rétegfelhőzet képződhet, utóbbi néhol csak lassan oszlik fel. Másutt általában gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható. Legfeljebb kevés helyen, ott is csak jelentéktelen csapadék fordulhat elő. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -6 fok között alakulhat, de a kevésbé felhős, havas részeken jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×