eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A hétvége időjárása: lehet eső, lehet hó – még ónos eső is

Nem lesz hideg, viszont több csapadékfront is átvonul fölöttünk a hétvégén. Az ország két ellentétes szegletében is lehet havazás, akár többször is.

A napokban tapasztalthoz képest kevésbé hideg, de csapadékosabb idő várható január utolsó hétvégéjén. Eső, néhol átmenetileg ónos eső és havazás is várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Reggel elszórtan, majd átmeneti szünet után észak, északnyugat felől ismét egyre többfelé alakul ki eső, északkeleten havas eső, hó is hullhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 3 és 9 fok között alakulnak, de északkeleten, északon hidegebb (1-2 fok), délnyugaton enyhébb (10-12 fok) idő is előfordulhat.

Szombaton hajnalra a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék, napközben inkább csak az északi megyékben lehet jelentéktelen zápor, esetleg hózápor. Estétől nyugat felől azonban újabb csapadékzóna érkezik; éjszaka a déli megyékben főként eső, átmenetileg esetleg ónos eső valószínű, az ország északi felén azonban havazásra kell számítani. A szél a keleti megyékben megerősödik, sőt ott viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok között, napközben plusz 3 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység térségében lesz hidegebb.

Vasárnap a nap első felében sokfelé várható csapadék; a déli, délkeleti megyékben főként eső, az ország északnyugati felén jellemzően havazás valószínű. Délután az északi megyékben szűnni kezd a csapadék, a Dél-Dunántúlon azonban egyre inkább havazás lesz jellemző. A szél megélénkül, olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×