eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőmaszkot viselő férfi halad el egy falfestmény előtt a brazíliai Sao Paulo egyik metróállomása közelében 2020. május 4-én. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében ettől a naptól kötelező maszkot viselni a tömegközlekedési eszközökön a városban.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra

Sokkal többet autózunk és kevesebbet tömegközlekedünk a járvány idején

Erősen megváltoztak a mobilitási szokásaink. A sok rossz között a jó hír, hogy előtérbe került a kerékpározás.

A koronavírus terjedése miatt világszerte jelentősen megváltoztak a napi mobilitási szokások: a saját tulajdonú személygépkocsik és kerékpárok váltak a legnépszerűbb közlekedési eszközökké, miközben a háttérbe került a tömegközlekedés és az utazásmegosztó szolgáltatások használata – derül ki 2020-as Continental Mobilitási Tanulmányból.

E szerint Franciaországban és Németországban a válaszadók 80 százaléka, az Amerikai Egyesült Államokban 81 százaléka jelezte, hogy a járvány miatt megváltoztatta napi mobilitási szokásait. Ázsiában az átalakulás még nagyobb volt, Japánban az emberek 88 százaléka, Kínában pedig 93 százaléka számolt be erről.

Noha a krízishelyzet ideje alatt sokak számára jelentősen csökkent az utazás mértéke, a vizsgálat rámutatott, hogy

az emberek gyakrabban használják autóikat. Ez különösen Kínára igaz, ahol a megkérdezettek csaknem fele jelezte, hogy többször ül autóba.

Németországban a megkérdezettek negyede használt gyakrabban autót, mint a járvány kitörése előtt. Még Franciaországban is a lakosság 16 százaléka utazik a korábbinál gyakrabban személygépkocsival. Az Egyesült Államokban és Japánban is hasonló a tendencia figyelhető meg.

A járvány hatására a személygépkocsik mellett a kerékpárok használata is nőtt, a legnagyobb mértékben, 34 százalékkal Kínában, amelyet Németország követ 21 százalékkal.

Németországban a megkérdezettek fele kevesebbet utazik tömegközlekedési eszközökkel, mint korábban, Kínában és Japánban pedig az embereknek több mint az 50 százaléka mondta ugyanezt.

Ugyanakkor az Egyesült Államokban a válaszadók 56, Franciaországban pedig 48 százaléka nem változtatott a busszal vagy vonattal történő utazásain. Kínában, Japánban és Németországban ezt csak a megkérdezettek harmada mondta.

A Continental technológiai vállalat 2011 óta készíti el rendszeres időközönként a Continental Mobilitási Tanulmányt az infassal (Institute for Applied Social Sciences) együttműködésben a mobilitási szokásokról Németországban, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Japánban és Kínában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×