eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Az időjárás egyik legaljasabb összetevője miatt adtak ki jelzést

Budapestre, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére.

Az ónos eső veszélye miatt több megyére adott ki figyelmeztetést kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapestre, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adták ki az ónos eső veszélye miatti figyelmeztetést.

Azt írták: este keleten, északkeleten továbbra is lehet kisebb hószállingózás, néhol ónos szitálás. Az élénkülő, erősödő délnyugati szél a Tiszántúl keleti, északkeleti részén esetlegesen hordhatja a havat. Késő estétől észak, északnyugat felől újabb hullámban várható csapadék. Az Észak-Dunántúlon eső lesz a jellemző, ott csak kisebb eséllyel lehet ónos csapadék. A havazás területe fokozatosan szorulhat vissza kelet felé, miközben átmenetileg Észak-Magyarországon, a Dunakanyar térségében, a középső országrészben, az Alföld középső tájain kis mennyiségű ónos eső is hullhat.

Nagyobb mennyiségű csapadék északkeleten várható, ott 3-6 centiméternyi hó, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén akár 6-8 centiméternyi hó is hullhat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás miatt adtak elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán a déli órákig északkeleten is fokozatosan megszűnik a csapadék, majd késő este az Északi-középhegység térségében az északi határvidéken lehet helyenként ónos szitálás - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Napközben a szél nagy területen lesz élénk, erős, délnyugaton viharos közeli lökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 11 fok között alakul, a tartósan borult északkeleti tájakon lehet alacsonyabb, míg a naposabb déli, délnyugati körzetekben magasabb a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×