eur:
392.9
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Hím barna medve (Ursus arctos) mászik át egy kerítésen a csíkszeredai Octavian Goga Főgimnázium udvarán 2018. augusztus 21-én. A medve a reggeli órákban több közeli ház udvarába is betört, egy kecskét is megölt. Az állatot az iskola udvarán kilőtték.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Mégsem kerülnek Veresegyházra a tusnádfürdői medvék

A szándék és a felajánlás ellenére a tíz nagyvad befogása és áthelyezés nem valósul meg.

Tavaly augusztusban hozta nyilvánosságra Tusnádfürdő akkori polgármestere, hogy Magyarországról, Veresegyházáról érkezett egy felajánlás, melynek értelmében a Veresegyházi Medveotthonba tíz medvét fogadnának be azok közül, amelyek rendszeresen Tusnádfürdőn kószálnak.

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója most arról tájékoztatta a Szekelyhon.ro-t, hogy a veresegyházi városvezetéstől érkezett levél inkább szándéknyilatkozatnak tekinthető, amely nem tért ki olyan konkrétumokra, hogy milyen költségeket és a törvény által előírt feltételek teljesítését vállalja a befogadó fél.

Domokos László József emlékeztetett, az érvényben levő előírások szerint a külföldi áthelyezésre váró nagyvadakat befogásuk után két havi karanténban tartás és megfigyelés után lehetne elszállítani. Ennek kivitelezésére nem voltak meg a lehetőségek, ezt a tusnádfürdői polgármesteri hivatal nem tudta volna önerőből megoldani.

A Veresegyházi Medveotthon biztosította körülmények az állatvédőknek sem feleltek volna meg, mert nincs biztosítva megfelelő élettér a medvék számára – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×