eur:
413.48
usd:
396.47
bux:
78741.84
2024. december 22. vasárnap Zénó
A Szamos Marcipán körtés karamell mousse desszertje, a Budapest Desszertje 2020 verseny nyertes süteménye a főváros II. kerületében, a Miele bemutatóteremben 2020. szeptember 15-én. A desszert Sacher piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került. A süteményt először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség szeptember 18. és 20. között a Szent István-bazilika előtt.
Nyitókép: Soós Lajos

Ínycsiklandó sütemény lett Budapest desszertje

A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-át először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség immár harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt, amelynek lényege, hogy szeretnének egy olyan édességet találni, amely a széles közönség tetszését elnyerve gazdagítani tudja a cukrászdák kínálatát - mondta a rendezvény sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szövetség elnöke, az Édes Napok társtulajdonosa.

Emellett a verseny kiemelt célja, hogy a magyar cukrászati hagyományok az érdeklődés fókuszába kerüljenek és a hazai desszertek elfoglalják méltó helyüket az éttermek és cukrászdák kínálatában.

Hozzátette: idén is magas színvonalú versenyművek érkeztek a felhívásra. A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék az esztétikumon túl finom és viszonylag könnyen elkészíthető legyen, a cukrászmesterek mellett háziasszonyok is előállíthassák.

Budapest, 2020. szeptember 15.
Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere győztes alkotásával, a körtés karamell mousse desszerttel, a Budapest Desszertje 2020 verseny nyertes süteményével a főváros II. kerületében, a Miele bemutatóteremben 2020. szeptember 15-én. A desszert Sacher piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került. A süteményt először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség szeptember 18. és 20. között a Szent István-bazilika előtt.
MTI/Soós Lajos
Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere győztes alkotásával, a körtés karamell mousse desszerttel, a Budapest Desszertje 2020 verseny nyertes süteményével MTI/Soós Lajos

Mint mondta, az alapanyagok tekintetében a piacról beszerezhető, szezonális termékeket részesítették előnyben.

Az első desszertverseny a szőlő köré épült, idén a körtét állították a megmérettetés középpontjába.

A verseny győztese egyhangú pontozással a Szamos Marcipán desszertje lett, a cukrászat a verseny történetében immár másod ízben nyerte el az elismerést - mondta Rebrus Csaba, aki hozzátette azt is, hogy a nyertes desszertből az elmúlt évek tapasztalata szerint az édes napok rendezvénye alatt több mint 3 ezer darabot értékesítenek. Hozzátette: a gasztronómiai eseményen az idei győztes desszert mellett megkóstolható lesz a 2018-as, 2019-es év nyertes terméke is.

Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója elmondta: az édesség a versenykiírásnak megfelelően többféle textúra kombinációja. A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került. Elmondta, hogy egy teljesen új ízvilágot szerettek volna létrehozni, ami még nem szerepelt a cukrászdáik kínálatában. A termék megalkotója ismét Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere - közölte az igazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.12.23. hétfő, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×