desszert
Ínycsiklandó sütemény lett Budapest desszertje
A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-át először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.
Odacsap a magyar virtus Európa asztalaira
Egy fiatal zalai cukrász sikertörténete: Európa számos országába hívják tanítani, miközben második könyvét írja. A hagyományos süteményeket modernizálja: az íz régi, a forma új.
Hogyan készíthető otthon a karácsony kedvelt édessége, a szaloncukor?
A szaloncukor alapja a fondant, amely francia és német közvetítéssel a XVII-XVIII. század környékén jutott el Magyarországra. Ma pedig már mindannyian szaloncukrokkal díszítjük az ünnepi fenyőt.
Milyen a jó fagylalt?
Pataki Ádám érdi cukrászmester személy szerint a vanília fagylaltra esküszik, a szigligeti fagylaltozó tulajdonosa pedig az olasz mestereket tekinti példaképének. A fül-orr-gégész szerint a fokozatosan, lassan elnyalt fagylalt élvezetnek is jobb, és kevesebb felső légúti problémát tud okozni.