eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Készül néhány meglepetéssel az időjárás

Kitart a szokatlanul meleg idő, ám néhány helyen kellemetlen jelenségekkel is számolni kell.

Csütörtökre a legtöbb helyen megvastagszik a fátyolfelhőzet, általában szűrt napsütésre lehet számítani. Csapadék nem várható, csak a borult, ködös tájakon fordulhat elő némi szitálás. Mérséklődik a légmozgás, mindössze az Észak-Dunántúlon lehetnek élénk széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 8 és 16 fok között várható. A legmelegebb délen lesz, 14-15 fok között, Budapestre 11 fokos maximum valószínű, a tartósan borult, ködös tájakon viszont alig 6, 7 fokocs csúcs lehet.

A hét további részében egy mediterrán ciklon éri el Magyarország területét, ami kis bizonytalanságot jelent az előrejelzésekben. Annyi azonban biztos, hogy szombat-vasárnap csapadékra lehet számítani, és péntektől fokozatosan csökkenni kezdenek a napi hőmérsékleti maximumértékek.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×