eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Elégedetlen az Európai Parlament, nagyobb szigort vár

A méhek és más beporzók védelmének szigorúbb szabályozását kérte az Európai Parlament szerdán az Európai Bizottságtól.

A Strasbourgban elfogadott állásfoglalás célzottabb intézkedéseket kér annak érdekében, hogy meg lehessen állítani a beporzó rovarok számának drasztikus csökkenését. Az állásfoglalás arra is felszólítja a bizottságot, hogy

vezessen be egy közös európai indikátort a növényvédő szerek csökkentésének mérésére.

Az indikátor annak a jelzésére szolgálna, hogy mennyire sikeresek a méhek és más beporzók védelmében hozott nemzeti szintű intézkedések.

A parlament azt is indítványozta, hogy a növényvédő szerek használatának csökkentése váljon a közös agrárpolitika kardinális elemévé a jövőben.

Az állásfoglalás szerint nem elégségesek azok a javaslatok, amelyeket a bizottság fogalmazott meg a méhek védelmében. A képviselők ezért teljes körű és megfelelő forrású cselekvési program kidolgozására kérték a bizottságot.

A beporzók elengedhetetlenek a biológiai sokféleség fenntartásához, a mezőgazdaság működéséhez és számos növényfaj reprodukciójához.

Az Európai Unióban a gabonafajták 84 százalékának, a vadvirágfajok 78 százalékának létezése nagy részben az állati beporzástól függ.

Az unió éves mezőgazdasági termelési értékéből 15 milliárd euró közvetlenül a beporzó rovarokhoz köthető.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×