eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: pexels.com

Így üzen hadat Ausztrália a klímaváltozásnak

Katasztrófavédelmi célokra és megújulóenergia-forrásokra összesen 100 milliárd forintnyi pénzt fordítanak.

Ausztrália 2025-ig előreláthatólag 300 millió eurónak (mintegy 97,2 milliárd forint) megfelelő összeget fordít a klímaváltozás elleni küzdelemre - jelentette be kedden Scott Morrison ausztrál kormányfő.

A pénz jelentős részét katasztrófavédelmi célokra és a megújulóenergia-források fejlesztésére fogják fordítani - mondta el a miniszterelnök. Morrison tájékoztatása szerint Canberra Pápua Új-Guineán, Kiribatin és a Salamon-szigeteken is finanszíroz majd környezetvédelmi projekteket.

A konzervatív politikus a csendes-óceáni országok tuvalui csúcstalálkozója előtt nyilatkozott, és támogatást ígért azoknak a kisebb országoknak, amelyeket a klímaváltozás következményei a legsúlyosabban érintenek.

"A Csendes-óceán a hazánk. Osztozunk rajta"

- hangoztatta Scott Morrison. A térség országai korábban többször bírálták Ausztráliát, mert úgy vélik, hogy nem tesz eleget a klímaváltozást okozó szennyezés kibocsátásának korlátozása érdekében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×