eur:
394.4
usd:
371.63
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A hőség miatt a párásító berendezésnél hűsölők Budapesten, a Kossuth téren 2018. augusztus 8-án. A tartós hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú a figyelmeztetést adott ki Budapest, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye területére, ahol a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat. Az ország többi megyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Megdőlt a szezonrekord, a mai az idei év legmelegebb napja

A mai napra vonatkozó maximum-rekordot még így sem sikerült túlszárnyalni.

Az előrejelzések nem tévedtek, már biztos, hogy az idei év eddigi legmelegebb napja augusztus 12-e, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán. Bár a mai napra vonatkozó maximum-rekordot nem sikerült túlszárnyalni, ami 40,8 Celsius-fok, de a szezonrekord, amelyet július 1-jén mértek Tiszaalpáron, a hétfői napon több mérőállomáson is megdőlt.

A legmelegebbet Derekegyházán mérték, ott 38,0 Celsius-fokig melegedett fel hétfőn a levegő, de országos szinten is 35 fok körül alakultak a maximumok.

(Az ábrán a 16:50-kor mért hőmérsékleti értékek láthatók.)

Kedden a hőség visszaszorul az ország délkeleti harmadára, 27 fok feletti napi közép már csak a Tiszántúlon várható. A fátyol- és gomolyfelhők mellett keleten több, másutt kevesebb napsütés várható, majd estétől mindenütt megvastagszik a felhőzet. Napközben helyenként, estétől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×