eur:
393.69
usd:
368.33
bux:
66145
2024. április 24. szerda György
Fürdőzők a Balatonban a fonyódi szabadstrandon 2013. július 28-án. A hőség miatt erre a napra tizenöt megyére adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést, a többi területre másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben. Az előrejelzés szerint július 28-án a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, nappal 34-39 fokig melegszik a levegő.
Nyitókép: MTI/Varga György

Sokan estek a viharos Balaton fogságába

Összesen 39 embernek segítettek partra jutni a a hétvégén a vízirendészek, azt kérik, ha valaki bajba jutott fürdőzőt lát, azonnal hívja a 1817-et.

Volt munkájuk a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak a hétvégén, 12 esetben összesen 39 személynek segítettek partra jutni a viharos időjárásban - derül ki a Police.hu összeállításából. A hétvége folyamán a strandolók csónakokkal, vitorlásokkal, szörfökkel nem tudtak volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni.

A somogyi rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy

a vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Veszély esetén a 1817-es, ingyenes számot kell hívni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×