eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: YouTube/BMW

Kimaxolta a menő motorhang kérdéskörét a BMW

Július 1-jétől csak hanggenerátorral felszerelve lehet forgalomba hozni az új típusú hibrid és elektromos autókat az EU-ban. A német gyártó is készült erre, és megkeresett egy hollywoodi zeneszerzőt. Íme az eredmény.

Az Európa Bizottság a gyalogosok és a kerékpárosok védelmében írta elő, hogy július 1-jétől minden egyes elektromos és hibrid gépjárművet fel kell szerelni az AVAS (Acoustic Vehicle Alerting Systems) nevű akusztikus figyelmeztetési rendszerrel. Ennek 20 kilométer per órás sebesség alatt haladva kell bekapcsolnia és valamilyen hangot kiadnia - gyorsításkor emelkedő, lassításkor pedig csökkenő hangmagassággal, hogy következtetni lehessen az autó sebessségére.

A BMW a Szárnyas fejvadász 2049, a Csillagok között (Interstellar), valamint az Eredet (Inception) című hollywoodi filmek zenéjét is jegyző Hans Zimmert bízta meg a nemrégiben bemutatott új M osztályú konceptmodelljének felhangosításával - írta a Qubit. Az eredmény ezen a linken a gyártó honlapján meg is hallgatható, az összes Zimmer-féle BMW-hang, köztük az emelkedő AVAS motorhang pedig az alábbi imázsvideóban hallható.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×