INFORÁDIÓ 
2019. december 14. szombat
Szilárda

oroszlán

veszprémi állatkert

veszprém

állatkert

Eltűntek helyükről a Veszprémi Állatkert oroszlánjai

Eltűntek helyükről a Veszprémi Állatkert oroszlánjai

Infostart

Helyüket tigrisek foglalták el. Az oroszlánokat két hétig nem láthatja senki, ennyi időbe telik ugyanis beszoktatásuk az új helyükre.

Új, 2000 négyzetméteres kifutó épült a Veszprémi Állatkert oroszlánjainak, a négyfős falka átszállítására tehát megnyílt a lehetőség, sőt a hely akár 6-8 állat fogadására is alkalmassá válhat. Az üvegpaneloknak köszönhetően akár néhány centire is meg lehet majd közelíteni az állatok királyait - írja a Vehir.hu.

Az első két állat átköltöztetése nagyjából fél órán át tartott a szerda délutáni hőségben. Az elkábított oroszlánokat teherautóval, ketrecekben szállították, mely során állatorvosok és az állatkert munkatársai folyamatosan ügyeltek az állatok megfelelő életfunkcióira.

A költöztetéssel minden rendben zajlott, most majd a beszoktatás ideje jön, így 10-12 napig még nem láthatók az állatok, de a Veszprémi Állatkert majd Facebook-oldalán beszámol arról, mikortól igen.

A tigrisek egyébként a költözés legnagyobb nyertesei, ők ugyanis megkapják az oroszlánok régi helyét, sajátjuk megtartásával.

Az oroszlánok új lakhelyére 100 millió forintot költöttek.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018