eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Németországban valami rendkívülit mutattak a tévében

Der Krieg und ich - A háború és én, ez a címe annak az európai televíziós sorozat készült azzal a céllal, hogy bemutassa a nyolc éven felüli gyerekeknek, hogyan éltek társaik a második világháborúban, miként viszonyultak a háborúhoz és a holokauszthoz.

A nyolcrészes sorozatban elkerülték a megrázó felvételeket, de az archív filmrészletek nagy szerepet játszanak a 25 perces epizódokban - mondta Peter Boudgoust, a Südwestrudfunk (SWR) német közszolgálati adó intendánsa a sorozat mainzi bemutatóján.

A sorozat főhősei Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Norvégiában, Oroszországban és Csehországban egykor élő gyerekek, a karaktereket naplókból és önéletrajzokból merítették.

A gyerekek megismerhetik, milyen sebezhető lehet az együttérzés, a szolidaritás, a tolerancia és a szabadság, és azt, hogy érdemes harcolni ezekért az értékekért.

A sorozatot már bemutatták Svájcban, és Németország mellett láthatják a gyerekek Franciaországban, Skóciában, Csehországban, valamint Ausztráliában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×