eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Épül az új Puskás Ferenc Stadion. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, új Puskás Ferenc Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie. Az új stadion, mely 68 976 férőhelyes, sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására alkalmas létesítménye lesz Budapestnek. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Balaton József

Ezek a legveszélyesebb magyarországi munkahelyek

Magyarországon 75 munkavállaló szenvedett halálos munkahelyi balesetet 2016-ban, 100 ezer munkavállalóra 2,75 tragédia jutott az Eurostat adatai szerint. A halálos balesetek listáján az építőipar vezeti.

A halálos balesetek listáján az építőipar vezet 22 esettel, aztán a "szállítás, raktározás, posta, távközlés" kategória jön 12 esettel. A kiskereskedelemben volt a legtöbb baleset, amit az élelmiszergyártás és a fémfeldolgozási termék gyártása követ - írja az Eurostat adata alapján a Pénzcentrum.

Tavaly 23 738 munkabaleset történt Magyarországon, csaknem négyszázzal több, mint 2017-ben

- derül ki a Pénzügyminisztérium munkabalesetekről készült 2018-as statisztikájából. A balesetek száma közel kétszer nagyobb arányban nőtt, mint ahogy az álláspiac bővült - írta a napi.hu.

A súlyos munkabalesetek közül 79 volt halálos, 42 súlyos, csonkolásos kimenetelű.
Előbbi nem emelkedett, ugyanennyi volt 2017-ben is.

A balesetek miatt a munkavédelmi hatóság 82 millió forintnyi bírságot szabott ki, 333 esetben hozott olyan határozatot, amely egy hiányosság megszüntetésére hívta fel az adott cég figyelmét, 68 munkaeszköz használatát tiltották meg, 23 dolgozót tiltottak el a munkavégzéstől. Bűnvádi feljelentést egyetlen esetben sem tett a hatóság.

A legtöbb dolgozót foglalkoztató Budapest és Pest megye áll a munkabaleseti statisztikák élén, Zala és Nógrád pedig a végén.

A legtöbb esetet a munkavédelmi hatóságnak 50-249 főt foglalkoztató középcégek jelentették. A legtöbb baleset a 35 és 44 év közöttieket érte, de nincsenek sokkal elmaradva a statisztikában a 45-54 évesek. Az adatok szerint a fiatalok (18-24 év) kevésbé veszélyeztettek.

Ágazatok szerint:

  • a gépipar,
  • a szállítás,
  • a feldolgozóipar,
  • a raktározás,
  • a posta a legveszélyesebb.

A halálos balesetek listáján az építőipar vezet 22 esettel, aztán a "szállítás, raktározás, posta, távközlés" kategória jön 12 esettel.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×