INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

munkahelyi baleset

eurostat

építőipar

Épül az új Puskás Ferenc Stadion. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, új Puskás Ferenc Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie. Az új stadion, mely 68 976 férőhelyes, sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására alkalmas létesítménye lesz Budapestnek. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!

Ezek a legveszélyesebb magyarországi munkahelyek

Infostart

Magyarországon 75 munkavállaló szenvedett halálos munkahelyi balesetet 2016-ban, 100 ezer munkavállalóra 2,75 tragédia jutott az Eurostat adatai szerint. A halálos balesetek listáján az építőipar vezeti.

A halálos balesetek listáján az építőipar vezet 22 esettel, aztán a "szállítás, raktározás, posta, távközlés" kategória jön 12 esettel. A kiskereskedelemben volt a legtöbb baleset, amit az élelmiszergyártás és a fémfeldolgozási termék gyártása követ - írja az Eurostat adata alapján a Pénzcentrum.

Tavaly 23 738 munkabaleset történt Magyarországon, csaknem négyszázzal több, mint 2017-ben

- derül ki a Pénzügyminisztérium munkabalesetekről készült 2018-as statisztikájából. A balesetek száma közel kétszer nagyobb arányban nőtt, mint ahogy az álláspiac bővült - írta a napi.hu.

A súlyos munkabalesetek közül 79 volt halálos, 42 súlyos, csonkolásos kimenetelű.
Előbbi nem emelkedett, ugyanennyi volt 2017-ben is.

A balesetek miatt a munkavédelmi hatóság 82 millió forintnyi bírságot szabott ki, 333 esetben hozott olyan határozatot, amely egy hiányosság megszüntetésére hívta fel az adott cég figyelmét, 68 munkaeszköz használatát tiltották meg, 23 dolgozót tiltottak el a munkavégzéstől. Bűnvádi feljelentést egyetlen esetben sem tett a hatóság.

A legtöbb dolgozót foglalkoztató Budapest és Pest megye áll a munkabaleseti statisztikák élén, Zala és Nógrád pedig a végén.

A legtöbb esetet a munkavédelmi hatóságnak 50-249 főt foglalkoztató középcégek jelentették. A legtöbb baleset a 35 és 44 év közöttieket érte, de nincsenek sokkal elmaradva a statisztikában a 45-54 évesek. Az adatok szerint a fiatalok (18-24 év) kevésbé veszélyeztettek.

Ágazatok szerint:

  • a gépipar,
  • a szállítás,
  • a feldolgozóipar,
  • a raktározás,
  • a posta a legveszélyesebb.

A halálos balesetek listáján az építőipar vezet 22 esettel, aztán a "szállítás, raktározás, posta, távközlés" kategória jön 12 esettel.

Nyitókép: Balaton József
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018