eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vasalt utat építenének a Gellért-hegyre

Vasalt utat építenének a Gellért-hegyre

A kormányzat rendezni akarja a Kékestető helyzetét, ezért még ebben a félévben tanulmányterv készül a szükséges teendőkről. A vándortáboroztatás támogatásáról és a Kékestető helyzetének rendezéséről is beszélt a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában.

A vándortáboroztatás támogatásával a kabinet a diákok olcsóbb táborozási lehetőségeit akarta megteremteni – jelentette ki a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: 5 kiépített vándortábor útvonal várja a jelentkező iskolai csoportokat, a kísérő tanárok pedig továbbképzéseken vehetnek részt.

A kormánybiztos arról is beszélt, hogy Magyarországon mintegy félmillió ember síel, de sokan közülük külföldi pályákon. Révész Máriusz elmondta: a kormány a síelők itthon tartásáért döntött az eplényi, a mátraszentistváni, illetve a sátoraljaújhelyi sípályák fejlesztésének támogatásáról.

Hozzátette: ezeket a pályákat a jövőben tavasztól őszig a gyalogos és kerékpáros turisták is fel tudják majd keresni.

Hangsúlyozta: a kormányzat rendezni akarja a Kékestető helyzetét, ezért még ebben a félévben tanulmányterv készül a szükséges teendőkről.

Révész Máriusz beszélt arról is, hogy tervben van úgynevezett vasalt utak kiépítése a sziklamászók számára. Az egyik helyszín a Gellért-hegy lehetne.

A kisvasutak fejlesztéséről a kormánybiztos azt mondta: a szabályozási környezet megváltozása egyszerűbbé tette a beruházásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×