eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mától lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon

Péntek délelőttől lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon; a Velencei-tó legnagyobb természetes jégpályáján zene, büfé, melegedő várja a sportolni vágyókat.

Turbók János, az intézmény főrendezője tájékoztatása szerint a jég csütörtökön 21 centiméter vastag volt, és miután többhektárnyi területen megtisztították a hótól, tükörsima.

A területen korcsolya- és fakutya kölcsönzés is lesz, a korcsolyapálya működtetője maximális figyelmet fordít a biztonsági előírások betartására.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a korcsolyázók, fakutyázók is tartsák be a biztonsági előírásokat: csak a kijelölt területen sportoljanak, ne menjenek a kikötők és a nádasok közelébe. Az utóbbiak azért balesetveszélyesek, mert a rothadó nádrészek által termelt hő miatt a nádszigetek mellett vékonyabb, ezért könnyen beszakadhat a jég - mondta el Turbók János.

Hozzátette: a tavon csak szürkületig lehet tartózkodni, a korcsolyapálya aznapi bezárására a Popstrandon tartózkodókat a zene elhallgatása figyelmezteti majd. Azt követően balesetveszélyes a jégen tartózkodni.

Az elmúlt két hétvégén egyébként több ezren szórakoztak, sportoltak a befagyott Velencei-tó jegén.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×