eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Marad a piros riasztás, a tartós, kiadós eső, viharok, széllökések

Kedden is piros riasztás van érvényben éjfélig az ország északi, középső és délnyugati részein a viharok miatt; hétfő estétől kedd reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait - olvasható az OMSZ honlapján. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és az Alföld legnyugatabbi tájain viharos lökések kísérik. Estétől kezd jelentősebben mérséklődni a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatásában az olvasható, hogy Alpokalján és az egyes alföldi régiókban várható a legkevesebb csapadék. Főként az Alföldön helyenként rövid időre a nap is kisüt.

Az északnyugati szél a Dunántúlon és helyenként a középső országrészben gyakran viharossá fokozódik.

Máshol további tartós, kiadós eső valószínű.

A hét első felében elsősorban a Dunántúlon és az ország északi felén ismét nagy mennyiségű csapadékra kell számítani. Az előrejelzett csapadék területi eloszlása és mennyisége a május 15 és 18 közötti helyzethez hasonlítható.

Az előző két napban hullott (vasárnap, hétfő) 10-50 mm csapadék után kedden 24 óra alatt 10-60 mm csapadékra számíthatunk. Ennél kevesebb a Tiszántúli tájakon és a nyugati határszélen eshet. A legtöbb eső a Dunántúl középső és keleti részén, a közép-magyarországi régióban és Észak-Magyarországon valószínű.

Szerdán a Dunántúlon és a középső országrészben hullhat még le
nagyobb területeken is 10-20 mm csapadék, de a hét hátralévő részében még várható újabb mennyiség.

A fővárosban a légszennyező anyagok koncentrációja az egészségügyi határérték alatt marad.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelem szóvivője elmondta: hajnalig összesen 103 helyre riasztották munkatársait, zömében szivattyúzni kellett, de a fakidőlés is problémát okozott.

A szóvivő szerint a legtöbbször Nógrád, Somogy és Pest megyében riasztották a katasztrófavédelmet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×