INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Több százmilliárd forintnyi nyeremény a Kisded-lottón Spanyolországban

InfoRádió / MTI
Összesen 840 millió eurót (230 milliárd forintot) osztottak ki Spanyolországban a hagyományos éves El Nino (Kisded) lottó nyerteseinek.

Az összesen 120 millió eurós (32 milliárd forintos) főnyereményt az 58.588-as számot viselő sorsjegy tulajdonosai kapták meg. Közülük legtöbben a Barcelona közelében lévő Castelldefels nevű nyaralóhelyen vásárolták meg szerencsés szelvényüket.

"Végre törlesztem a jelzáloghitelemet és elmegyek nyaralni" - örült nyereményének az egyik helyi lakos.

Almagro lakóira is rámosolygott a szerencse. Itt él ugyanis a hatvanmillió euróval (16 milliárd forinttal) járó második díj nyerteseinek többsége. A 42 653-as számot viselő sorsjegyek boldog tulajdonosai pezsgővel ünnepeltek az utcákon.

Mivel minden szelvény kétszáz euróba (ötvenötezer forintba) kerül, a játékosok gyakran inkább húszeurós, úgynevezett tizedelt sorsjegyet vásárolnak, vagy játékcsoportokat alakítanak.

Spanyolországban a százkét éve minden Vízkeresztkor, január 6-án megrendezett Loteria del Ninóval (A kisded lottója) a napkeleti bölcsekre emlékeznek, akik Betlehembe érkeztek az újszülött Jézus imádására.

A Kisded-lottó azonban csak a második legnagyobb spanyol nyereményjáték a karácsonyi lottó (El Gordo - a "kövér") mögött: december 22-én annak nyertesei között összesen több mint két milliárd eurót osztottak ki.

Sok spanyol, akit decemberben elkerült a szerencse, januárban újabb esélyt kap a meggazdagodásra.

A címlapról ajánljuk