eur:
389.47
usd:
361.7
bux:
68491.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Borok, friss levegő, nyugalom

A pünkösdi Nyitott Pince rendezvényt emelkedett szavakkal szokták beharangozni, ám az egyik balatoni pincészet honlapján egy igen egyszerű, de találó megfogalmazásra lehet rábukkanni: Borok, friss levegő, nyugalom...

Nagyon jó a pünkösdi Nyitott Pincézés, de valahogy mindig az jut eszembe: és mi lesz az év többi hétvégéjével, van belőlük bőven. Azért persze szeretjük az ünnepeket, ünnepeljenek, kóstolgassanak Önök is!

A jeles hétvégéről illő szavakkal szoktak megemlékezni: mint például "a pünkösdi hétvége idén is igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára", avagy "országszerte mintegy 140 pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt."

Dobogóesélyes még: "a jóféle borok mellé finom falatok is kerülhetnek a vendégek asztalára", "a bor szülőhelyével való találkozás mindig különleges élmény", "az élénk zöldben harsogó borvidékek a túrázóknak különleges hangulatot kínálnak."

Egy kis statisztika: "Az elmúlt év pünkösdjén országszerte már mintegy 23 ezer ember élvezhette a borászatok és a pincészetek vendégszeretetét."

A lényeg: A Nyitott Pince Napokon a vendégfogadó pincészetek arra vállalkoztak, hogy a három napból minimum két napon 9 és 19 óra között nyitva tartanak és fogadják az érdeklődőket. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, megtekinthetik a pincészetet és kedvezményesen - akár ingyenesen, vagy féláron - kóstolhatják meg a pince borait, s a vásárolt borok árából is engedményt kapnak.

Az akcióban 140 pincészet vesz részt, listájukat itt olvashatja.

Szűz kéz: Egy ifjú balatonboglári borász, Légli Géza egyenesen a pünkösdi hétvége tiszteletére nyitja meg új Borkertjét, azaz vendégfogadó házikóját. Légli Géza szőlőskislaki bormanufaktúrájának honlapján leltem rá a címben idézett kitűnő jelmondatra. Borozzanak bárhol is a hétvégén, szívjanak sok friss levegőt, és legyen részük tengernyi nyugalomban!

Szerző: Kovács András István

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×