eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Egyre népszerűbb a mobil internet

Európában az internethez csatlakozó számítógépek 12 százalék 2008 végén már nem vezetékes, hanem mobil elérést használt - derült ki a Berg Insight piackutató cég legutóbbi felméréséből. Ez azt jelenti, hogy 14,6 millió számítógép felhasználója döntött a mobil internet mellett.

Folyamatosan nő a mobil internetet használók száma a Berg Insight piackutató felmérése szerint. Európában 2008 végére az internethez csatlakozó számítógépek 12százaléka, vagyis több mint 14,6 millió eszköz mobil elérést használt. Becslések szerint ez a szám 2014-re elérheti a 68 milliót.

A svéd piackutató szerint az EU 25 országában 2008-ban 74 százalékkal nőtt a vezeték nélkül internetezők száma, a szolgáltatók bevétele pedig elérte a 3,4 milliárd eurót. Az adatok alapján a piackutató évi 14 százalék körüli emelkedést prognosztizál, így a mobil internet szolgáltatók bevétele 2014-re meghaladhatja a 7,5 milliárd eurót.

Észak-Amerikában még nem terjedt el ennyire a mobil internet: 2008-ban 4 millió felhasználót regisztráltak. A szolgáltatók bevétele itt körülbelül 2,9 milliárd dollár.

Míg korábban a mobil internetet exkluzív, üzleti felhasználású termék volt, mára széles körben elterjedt, és lassan a hálózatok kapacitásának határait feszegeti. Felmérések szerint a mobil adatforgalom többségét már a notebookon internetezők teszik ki, nem az okostelefon felhasználók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×