eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A lányos apák inkább baloldali szavazók

Gyakrabban vallanak baloldali nézeteket azok az apák, akiknek lányuk van, mint a fiús szülők - állapította meg egy friss kutatás.

Összefüggés van az utódok neme és az apák politikai nézete között - derül ki egy, a brit háztartásokat vizsgáló kutatásból, amely rámutatott: míg a három fiúval és egyetlen lánnyal sem rendelkező apák 67 százaléka szavaz a Munkáspártra vagy a liberálisokra Nagy-Britanniában, addig azoknak az apáknak, akik három lányt nevelnek, de fiút nem, 77 százaléka szavaz baloldalra.

Hasonló eredmény született a két- és a négygyermekes családoknál is. A nagy-britanniai Warwick valamint a York Egyetemek kutatói szerint a lánygyermekek szociálisan érzékenyebbé teszik a férfiakat, míg a fiús szülők általában jobboldalivá válnak.

Andrew Oswald professzor mindezt azzal magyarázza: a lányok sokkal nyitottabbá teszik a férfiakat bizonyos ügyek, például a nők problémái iránt, valamint a társadalmi kérdések is fontosabbá válnak számukra, épp ezért van közöttük több baloldali gondolkodású ember.

Ugyanígy azok az anyák, akik fiúkat szülnek, jobban érdeklődnek a férfiak által fontosnak tartott problémák iránt, mint például az adók mértéke vagy az állami kiadások mérséklése.

A megállapításnak természetesen vannak bírálói is, akik szerint a megközelítés egy leegyszerűsítésen alapul, valamint olyan sztereotípiákon, amelyek manapság már nem állják meg a helyüket.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×