eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Napi három csésze tea a szívinfarktus ellen

Mindössze három csésze teát kell meginnunk ahhoz, hogy jelentősen lecsökkentsük az érrendszeri problémák kockázatát - állítja egy brit táplálkozás-szakértő, aki több, ebben a témában készült kutatás eredményeit összesítette.

Számos vizsgálat készült már arról, hogy a tea mennyire egészséges. A kutatók többek között kiderítették, hogy az ital nemcsak a rák ellen lehet hatásos, de az érrendszeri problémák megelőzésére is.

Dr. Carrie Ruxton, a brit Tea Tanácsadói Panel tagja számos, a tea jótékony hatását bebizonyító vizsgálat eredményeit nézte át. Egy finn kutatás például azt találta, hogy azok a férfiak, akik több mint két csésze teát isznak naponta, 21 százalékkal csökkentik a stroke kockázatát.

Egy francia vizsgálat szerint azok a nők, akik napi több mint három csészényivel fogyasztanak az italból, 32 százalékkal csökkentik annak az esélyét, hogy rög képződjön artériájukban. Ugyanez a kutatás kimutatta: legalább napi három bögre tea 70 százalékkal csökkenti a szívinfarktus kockázatát.

Már régóta tudható, hogy a tea jótékony hatását a növényben található flavonoidoknak köszönhetjük. "Nem vagyunk teljes mértékben biztosak a tea pontos működési mechanizmusában, de azt tudjuk, hogy a flavonoidok többek között csökkentik a trombózist esélyét és javítják a vérerek működését" - mondta a szakértő, aki hozzátette: egyre több bizonyíték van arra, hogy a tea kiválóan alkalmas az érrendszeri problémák megelőzésére.

"Arra is egyre több a bizonyíték, hogy serkenti az agyműködést és csökkenti a stresszt, feltehetően az enyhe koffeintartalma miatt" - hangsúlyozta a szakértő, hozzátéve: nem kell literszámra fogyasztani a teát, tényleg elég csak néhány csészényivel.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×