eur:
385.42
usd:
355.1
bux:
67938.94
2024. május 21. kedd Konstantin

Tízéves a legfiatalabb amerikai mellrákos

A tízéves Hannah Powell-Auslam azt sem tudta, mi az a rák, amikor kiderült, hogy daganata van. Õ a legfiatalabb az Egyesült Államokban, akinél mellrákot diagnosztizáltak.

A kislány bal mellét le kellett venni, de ezzel még nem értek véget a megpróbáltatásai: több operációra is szüksége lesz, mert a rák továbbterjedt a nyirokedényeire.

"Hogyan történhetett ez? Hiszen csak tíz éves vagyok! Mikor kiderült, csak sírtam és sírtam, nem tudtam abbahagyni" - idézte a brit bulvárlap a kislányt.

Hannah édesanyja áprilisban vette észre a dudort a kislánynál, miután az panaszkodni kezdett, hogy viszket a melle. Az orvosok először megnyugtatták, hogy biztosan nem mellrákról van szó, a betegség ugyanis gyerekeknél nem fordul elő - csak az esetek 0,1 százalékában. A mellrák szerencsére ezekben az esetekben sem annyira agresszív, mint a felnőtteknél.

Hannah egyébként messze nem a legfiatalabb gyerek, akinél mellrákot diagnosztizáltak: a "csúcstartó" valószínűleg a kínai Csaocsao, aki négy éves volt, amikor felfedezték nála a betegséget.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×