eur:
391.18
usd:
365.58
bux:
68169.96
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Sokba kerül a mexikói idegenforgalomnak a járvány

Év végére állhat helyre Mexikó idegenforgalma, és akár a négymilliárd dollárt is elérheti az új influenza keltette riadalom nyomán keletkező bevételkiesése.

Feltéve, hogy a vírus nem terjed tovább, és az Egyesült Államok is felhagy azzal, hogy eltanácsolja állampolgárait a mexikói utazásoktól, decemberre helyreállhat a turisztikai szektor - mondta Rodolfo Elizondo idegenforgalmi miniszter helyi idő szerint hétfőn.

Mexikóban bukkant fel először az új H1N1-es altípusú vírus, amely már 56 halálos áldozatot követelt, és világszerte több tucat országra átterjedt.

Mivel a turizmus az egyik legjövedelmezőbb iparág Mexikóban, a világjárványtól való félelem miatt lemondott utazások rosszul érintik az országot. 2008-ban 23 millió külföldi turista utazott Mexikóba, és az idegenforgalom 13 milliárd dolláros bevételt hozott az országnak.

Az elmúlt hetekben több hajózási társaság döntött úgy, hogy járművei elkerülik a mexikói kikötőket, és számos latin-amerikai ország felfüggesztette a Mexikóba tartó, illetve onnan induló repülőjáratokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×