eur:
389.6
usd:
361.95
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Google: Sarah Palinra kerestek rá a legtöbben 2008-ban

Az amerikai elnökválasztás republikánus alelnökjelöltjére, Sarah Palinre volt a legtöbb ember kíváncsi, legalábbis az ő nevét írták be leggyakrabban a Google keresőjébe világszerte 2008-ban. Érdekesség, hogy az alaszkai kormányzó hazájában csak a hetedik helyen végzett. Ott nem meglepő módon Barack Obama lett az első.

Az amerikai elnökválasztásban alulmaradt republikánus jelölt, John McCain alelnökjelöltje, Alaszka kormányzója, Sarah Palin volt az, akire a legtöbben rákerestek 2008-ban a Google oldalán.

A második helyen a pekingi olimpia áll, a harmadik az amerikai székhelyű, nemzetközi közösségi portál, a Facebook, majd egy ugyanilyen spanyol, a Tuenti. A sor elején szerepel a januárban elhunyt ausztrál színész, Heath Ledger és a demokrata párti Barack Obama is.

Õket követte egy lengyel közösségi portál, a Nasza Klasa, és egy német, a Wer Kennt Wen, majd következett az "Euro 2008" és a "Jonas Brothers".

A Google története során először készített felmérést arról harminc országban, mire voltunk a legkíváncsiabbak az előző évben.

Az Egyesült Államokban Obama vezet, ezután jön a Facebook, az ATT nevű telefontársaság, az iPhone, a YouTube és a FoxNews tévécsatorna.

Érdekes, hogy a világszerte első Sarah Palin hazájában csak a hetedik lett. Ugyancsak ő végzett az első helyen globálisan a képekre való keresésben is.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×