eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Bedőlnek az emberek a fogyást ígérő csodaszereknek

A fogyasztók több ezer milliárd forint értékben költenek olyan élelmiszerekre és táplálék-kiegészítőkre, amelyek hamisan ígérik nekik, hogy lefogyhatnak tőlük - figyelmeztet egy brit táplálkozási szakértő.

Új, szigorúbb szabályozás kell, hogy lelepleződjenek az élelmiszergyártók csalásai - állítja a Glasgow-i Egyetem professzora, aki szerint a különböző táplálék-kiegészítő szereket és az egészségesnek feltűntetett élelmiszereket is a gyógyszerekhez hasonló szabályozások alá kell vetni.

A British Medical Journal folyóirat online kiadásában írt cikkében Michael Lean azt állítja: az élelmiszereken illegálisan tüntetik fel például azt, hogy alacsony zsírtartalmú, illetve, hogy a termék segít csökkenteni a koleszterinszintet.

A professzor, aki sarlatán élelmiszereknek nevezte ezeket a termékeket, cikkében azt írja: 2000-ben az Egyesült Államokban 35 milliárd dollár (7 ezer milliárd forintot) költöttek az emberek súlycsökkentést ígérő termékekre, amelyek csomagolásán hamis vagy ellenőrizetlen állítások vannak.

Évenként a Föld lakosságának 7 százaléka dől be, és vásárol ilyen haszontalan termékeket - írja a szakértő, aki szerint csak a megfelelő étrenddel, mozgással, sebészeti beavatkozással, és az olyan engedélyezett gyógyszerekkel, mint az orlisztát, a szibutramin, biztonságos és hatásos a fogyókúra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×