eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A hajszárító és a tükör a sportos életmód titka

Sok lányt és asszonyt rá lehetne bírni a sportolásra, ha az edzőtermek és iskolák öltözőibe hajszárítót és egész alakos tükröt szerelnének fel - derült ki egy nagy-britanniai felmérésből.

A megkérdezettek több mint fele állítja: szívesen sportolna, ha utána módja lenne rendbe tenni a haját. Ehhez a 10-15 éves lányok 56 százaléka szerint "elengedhetetlen", hogy legyen az öltözőben hajszárító, az összes megkérdezett 91 százaléka szerint pedig az egyszemélyes öltöző.

A felmérését a nők sportolásával foglalkozó egyik brit alapítvány végezte, amely az eredmény ismeretében felhívta az iskolák figyelmét arra, hogy tegyék komfortosabbá az öltözőket.

Az eredmény ugyanis kiábrándító: kiderült, hogy a nőknek mindössze három százaléka játszik csapatsportot, és a 16-24 évesek csak fele olyan aktívak, mint férfi kortársaik. Negyedük állítja: az iskolai testnevelés vette el egy életre a kedvét a sporttól.

Nem csoda, hogy az emberek és a sajtó is kevesebbet foglalkozik a nő sportolókkal Nagy-Britanniában, mint például az Egyesült Államokban: a 35 sportági szövetség közül csak négynek van női vezetője, míg a lapokban megjelent cikkeknek mindössze kettő, a fotóknak pedig egy százaléka foglalkozik a szebbik nem versenyzőivel.

A férfi sportolóknál sokkal kevesebb pénzt is kapnak a nők - az államtól és alapítványi forrásokból is.

Néhány megdöbbentő adat a felmérésből:
- A lányok 40 százalékát zavarja a tornaórák alatt, hogy az alakjuk nem tökéletes;
- A nők 25 százaléka gyűlöli, ahogy kinéz sportolás közben;
- A lányoknak csupán a negyede gondolja azt, hogy menő dolog sportolni;
- A nők 61 százaléka többet mozogna, ha az családi program lenne;
- A nők 80 százaléka szerint az lenne a jó, ha a sportolás olyan lenne, mint a vásárlás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×