eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Öt centit összementem az űrhajóskiképzés alatt"

Öt centivel összement az N'Sync sztárja az űrhajóskiképzés alatt. Lance Basst hat éve készítették fel az űrutazásra az oroszok, de végül nem tudta összegyűjteni a szükséges pénzt arra, hogy repülhessen.

Lance Bass a Jay Leno showban mesélte el, milyen elképesztő és tartós következménnyel járt számára az űrhajóskiképzés. "Összementem. De tényleg! Azt nem tudom, hogy történhetett."

A 29 éves énekes szerint az lehetett a baj, hogy túl magas volt, így nem fért el kényelmesen az űrhajós székben. A méretei miatt külön kellett a számára elkészíteni az űrruhát is.

"Amikor visszatértem a kiképzésről, mindenkinek feltűnt, hogy alacsonyabb vagyok. Annyian jegyezték meg, hogy összementem, hogy végül megmértem magam - és tényleg így volt: öt centivel lettem alacsonyabb" - mesélt Bass.

A kiképzés nagyon kemény volt, emlékezett vissza a N'Sync sztárja: minden nap, hajlani öttől este kilencig tartott. Az űrturisták számára sűrített a program, hiszen míg az igazi asztronauták évekig készülnek, a civileknek erre mindössze fél évük van.

"Kaptam egy tolmácsot, aki alig beszélt angolul és egy orosztanárt, aki viszont csak franciául és oroszul beszélt - gondolhatják, hogyan boldogultam" - magyarázta Bass, aki elárulta, hogy gyerekkorától űrhajós akart lenni, és azt is, hogy az oroszországi űrközpontban "nem túl jó a kaja".

Eredetileg úgy volt, hogy Bass lesz a házigazdája egy vetélkedőnek, amelynek a nyertese az űrbe utazhat az orosz űrhivatal segítségével. Ez a terv azonban kudarcba fulladt, így a sztár űrturistaként utazhatott volna. Végül azonban nem tudta kifizetni a 20 millió dolláros "jegyet".

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×