eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A csodapirula, amellyel tíz kilót fogyhatunk fél év alatt

Szakértők szerint három éven belül kapható lesz az a fogyókúrás gyógyszer, amellyel akár tíz kilót is leadhatunk mindössze hat hónap alatt.

A Koppenhágai Egyetem kutatói annak a tezofenzin nevű hatóanyagnak a hatását vizsgálták, amelytől szakemberek azt várják, hogy a közeljövő leghatékonyabb fogyasztó pirulája lesz.

Összesen 200 férfin és nőn tesztelték a tablettát úgy, hogy azt hat hónapon keresztül naponta egyszer szedték be a kísérleti alanyok egy része. A teszteredmények bebizonyították, hogy azoknak, akik kaptak a csodapirulából, nyolcszor nagyobb volt az esélyük 10 kiló leadására, mint azoknak, akik csak placebót kaptak.

A Lancet orvosi szaklapban publikált tanulmány szerint átlagosan nagyjából 10 kilót fogytak fél év alatt azok, akik szedték a fogyasztótablettát - ez pedig kétszer akkora súlyveszteség, mint amit a most kapható pirulákkal lehet elérni.

Szakértők úgy vélik: a tezofenzin, amelyet eredetileg az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezelésére fejlesztettek ki, az agyban keletkező három, az éhségérzetre hatással levő vegyület szintjét változtatja meg, a szerotoninét, a dopaminét és a noradrenalinét.

A kutatók ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a szernek komoly mellékhatásai lehetnek: émelygés, hasmenés, szorulás, álmatlanság vagy hangulatváltozás.

Valószínűleg jövőre indulhatnak el a fogyasztótabletta nagyszabású kísérletei, és három éven belül már kapható is lesz a szer.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×