eur:
389.54
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pénzügyi válság: együnk több krumplit!

A krumpli olcsó és egészséges - mondják szakértők, ám a britek többsége nem tud krumplis ételt főzni.

A fiatal generáció inkább a gyors, mikrohullámú sütőben elkészíthető ételeket kedveli, így ha arra kerülne sor, hogy nekik kéne főzniük, még az olyan alapélelmiszerrel sem tudnak mit kezdeni, mint a krumpli - derül ki egy brit felmérésből.

A brit Burgonya Tanács szerint a 30 évnél fiatalabb nemzedék tagjai közül tízből négyen nem tudnak elkészíteni olyan alapvető ételt, mint a héjában vagy tepsiben sült krumpli, pedig most, a gazdasági nehézségek miatt előtérbe kerülhet a zöldség az olcsósága miatt.

A megkérdezettek többsége bevallotta: gondban lenne, ha az angolszász konyhában rendkívül népszerű pásztorpitét kellene megfőznie. Az egyszerű és gyorsan elkészíthető étel lényege, hogy két krumplipüréréteg közé darálthúst tesznek, majd megsütik.

Pedig a Burgonya Tanács munkatársa szerint az emberek nagyon kedvelik ezt az olcsó alapélelmiszert, sokan mégsem tudnak belőle főzni. "Olcsó, egészséges és tele van tápanyaggal. Sok benne a kálium és a vas, remek energiaforrás, de nincs benne zsír, így annak is megfelelő, aki ügyel a kalóriabevitelre" - mondja Kathryn Race.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×