eur:
389.4
usd:
361.4
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Esküvője után letartóztatták a menyasszonyt

Percekkel azután, hogy kimondta az igent, Londonban letartóztatták azt a portugál származású nőt, aki a rendőrség gyanúja szerint segített egy illegális bevándorlónak letelepedni Nagy-Britanniában.

A 21 éves nő egy 37 éves nigériai férfinak fogadott örök hűséget, majd a templomból kijövet beszállt egy autóba, amelynek rendszámát a londoni rendőrség felismerte, majd megállította.

A hatóságnak az is gyanús volt, hogy a férj a templomi szertartás után külön kocsiba szállt. Kiderült, a frigy álesküvő volt, a nő valójában így akarta elérni, hogy a nigériai férfi legálisan tartózkodjon Nagy-Britanniában.

A menyasszonyi ruhában letartóztatott portugál nő november hatodikáig egészen biztosan börtönben marad, a bíróság ezután hoz hivatalos ítéletet. A vád: illegális bevándorló segítése. A "férjet" minden bizonnyal kiutasítják az Egyesült Királyság területéről.

A rendőrség közölte: a letartóztatás egy dél-londoni címhez is elvezette a hatóságokat, ahol számos útlevélre bukkantak - mindegyikben ugyanaz a fotó volt, de más névre állították ki az okmányokat.

Az álházasságok száma jelentősen csökkent Nagy-Britanniában, ahol 2004-ben az akkori belügyminiszter, David Blunkett harcot hirdetett az illegális esküvők ellen. Az új törvényi szabályozásnak köszönhetően tavaly már csak 400 gyanús esetben nyomozott a rendőrség, míg a belügyminisztérium adata szerint 2004-ben még 3500 álházasság köttetett a szigetországban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×