eur:
389.42
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Halálos lehet az alacsony végzettség

Az iskolai végzettségünk még a halálunkat is befolyásolja - derült ki egy amerikai felmérésből, amely szerint egyre nagyobbra nyílik az olló az alacsony és a magas végzettségű emberek életkilátásai között.

A kutatás 1993 és 2001 között készült és halálokokra bontva mutatja az elhunytak számát és adatait.

A csaknem húsz év alatt a felsőfokú végzettségűek körében szinte minden haláloknál csökkent a diplomások aránya, különösen nagy visszaesés tapasztalható a HIV-vírussal fertőzött betegeknél, valamint a rák és az infarktus esetében.

Eközben szinte minden mutatónál jelentősen emelkedett azok aránya, akik még a középiskolát sem végezték el.

A tanulmányból kiderült, hogy a szociális és gazdasági háttér jelentős hatással van az életkilátásokra. Az Egyesült Államokban különösen fontos az emberek jövedelemszintje, hiszen ez befolyásolja, hogy valaki milyen egészségbiztosítási csomagot engedhet meg magának, azaz hogy milyen orvosi ellátást kap.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×