eur:
389.2
usd:
362.01
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Kiderült végre, mit jelent pontosan a korai magömlés

Férfiak és nők tömegei szenvednek a korai magömlésről - miközben egészen mostanáig még a szakemberek sem határozták meg pontosan, hogy mi is ennek a szexuális zavarnak a meghatározása.

A Szexuális Orvosok Nemzetközi Társasága (ISSM) a világ legelismertebb szaktekintélyeit bízta meg azzal, hogy határozzák meg pontosan, mit jelent tudományosan a korai magömlés.

A szakértők gyorsak voltak: a meghatározás elkészült, és be is fognak róla számolni az Amerikai Urológusok Szervezetének május 19-én tartandó éves találkozóján.

A kutatók három faktort vettek számításba: az ejakuláció előtt eltelt időt, A magömlés visszatartására való képtelenséget és a korai magömlés negatív következményeit.

Íme, a meghatározás: "Korai magömlésnek nevezzük a férfiak szexuális funkciózavarát, amelynek következtében a magömlés mindig, vagy szinte mindig a behatolás előtt, vagy az után egy percen belül következik be; és amely azzal jár, hogy a férfi képtelen visszatartani a magömlést valamennyi, vagy szinte valamennyi közösülés során; és amely negatív következményekkel jár: aggodalmat, bosszúságot, frusztrációt és / vagy a szexuális intimitás elkerülését okozza."

A munkát vezető Ira D. Sharplin hangsúlyozta, hogy a korai magömlés diagnosztizálása csak az első lépés. Az ebben szenvedőknek tudniuk kell, hogy ez egy egészségügyi probléma, amelyet kezelni kell és lehet.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×